Salon voor huidverbetering

Fibromen en ouderdomswratjes verwijderen


Fibromen, ook wel ouderdomswratjes of steelwratjes genoemd, zijn goedaardige huidgezwellen. het zijn kleine, zachte bobbeltjes die over het hele lichaam kunnen voorkomen. Fibromen zijn vaak huidkleurig of lichtbruin van kleur. Vooral in de hals, onder de oksels, onder de borsten en in de liezen komen ze voor. Door middel van coagulatie kunnen we fibromen en ouderdomswratjes moeiteloos verwijderen.


Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Fibromen zijn gemakkelijk te verwijderen. Het verwijderen van fibromen of ouderdomswratjes doen we door middel van coagulatietherapie. Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidbuitjes weg te halen. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. Coagulatie is geschikt voor wratten, steelwratten, fibromen, goedaardige huidbultjes, xanthelasma en andere plekjes.


Hoe werkt een coagulatie behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling vindt een consult met de huidtherapeut plaats. Wanneer door de huidtherapeut is vastgelegd dat de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek ontsmet met alcohol. Vervolgens branden we met het coagulatieapparaat het ouderdomswratje weg. Het weefsel 'verdampt' en er blijft een brandwondje over. Het is van belang om de gehele fibroom te verwijderen, anders groeit deze weer aan. In het gelaat geneest het wondje meestal binnen 10 dagen volledig. Op andere plekken van de huid kan het tot 3 weken duren voordat het genezen is. De plekjes zijn in de meeste gevallen na één behandeling weg. 

E-mailen
Bellen
Instagram