Salon voor huidverbetering

Kalknagel behandeling


Je herkent een schimmelnagel (ook wel kalknagel) aan een witgele, groene of bruine verkleuring aan het uiteinde van je nagel. daarnaast wordt de nagel vaak dik, ruw en brokkelig. Omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat, zijn de schimmelnagels lastig te behandelen. Antischimmelcrémes bieden niet voldoende resultaat en intensieve medicatie heeft vaak nare bijwerkingen. Gelukkig biedt lasertherapie een effectieve manier om van schimmelnagels af te komen.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je in de diepte werken. Lakjes en crémes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. Dit terwijl de schimmels met name in het nagelbed zitten. Om je schimmelnagels effectief te behandelen gebruiken onze huidtherapeuten lasertherapie en/of licht in combinatie met radiofrequentie. De energie die wordt afgegeven zet zich om in de nagelplaat, waardoor de schimmel wordt gedood. De aangedane nagel groeit uit en er komt een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig om de schimmelnagels te verwijderen. Afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal nagels dat is aangedaan kunnen dit er meer zijn. de behandeling kan aanvoelen als meerdere gemene prikjes. Gelukkig duurt de behandeling zelf meestal maar een paar minuten. Na de behandeling is het van belang om schimmelnagel gel te gebruiken.


E-mailen
Bellen
Instagram