Salon voor huidverbetering

Laserontharen


Wat is laserontharing?

Laserontharing is een term die gebruikt wordt voor het definitief ontharen van ongewenste haargroei door middel van laserbehandelingen. Om een laserontharing behandeling uit te voeren werken wij met diverse lasers zoals een Alexandrite, Diode en Nd:Yag laser. Al onze lasers hebben het FDA keurmerk en zijn dus super veilig.

Hoe werkt laserontharing precies?
Lasers bestaan in verschillende vormen en maten. Een laser werkt als een soort scanner. Met de behandelkop gaan we over de huid waar de haren zitten en zetten we pulsen. De laser wordt door de haar geleid naar het haarzakje en door de kracht van de laser gaat dit haarzakje kapot. Hier kan daarna geen nieuwe haar meer groeien. Omdat haren zich in verschillende groeifases bevinden, kun je nooit in één behandeling alle haren verwijderen. Per behandeling zullen de haartjes 10-15% afnemen en gemiddeld zijn er zo’n zes tot tien behandelingen nodig voor het beste resultaat. De behandelingen zullen tussen de zes en acht weken plaatsvinden voor de meest optimale interval. Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en groeien er dus geen haren meer terug. Dit is een effectieve manier van ontharen. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haartjes kunnen groeien. Wanneer dit gebeurt, hangt af van jouw huid, hormonen en haartype. De laser is het meest effectief op donkere haren, omdat hier het meeste pigment in zit. Dit pigment zorgt ervoor dat de laser de haar ziet.Ongewenste haargroei of overbeharing is voor veel mensen een probleem. Zo kun je last hebben van rode bultjes, jeuk en ingegroeide haren door scheren en harsen. Maar met definitief laserontharen is dat niet meer nodig.

Na één laserbehandeling definitief ontharen merk je al direct resultaat en gemiddeld heb je in slechts zes tot tien behandelingen een gladde, zachte en haarvrije huid.

Onze huidtherapeuten zijn expert op het gebied van laser ontharen en helpen jou met de beste medische lasers graag van ongewenste haargroei af. Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis
en vrijblijvend consult.


De beste methode tegen overbeharing

De beste laserbehandeling voor definitief ontharen is per persoon verschillend en afhankelijk van haarkleur, haardikte, huidtype en het behandelgebied.
Veilig en effectief ontharen is absoluut maatwerk. Onze huidtherapeuten werken met de allernieuwste apparatuur en verschillende methodes, waardoor definitief ontharen ook mogelijk is voor de getinte tot zeer donkere huid én bij grijze, rode of blonde haren in het gelaat. Daarnaast maken onze nieuwste lasers gebruik van krachtige koelsystemen, zodat de laserbehandeling ook voor jou een comfortabele ervaring is.

De meest effectieve methode om definitief ongewenste haren te verwijderen, is door middel van laserontharing. Ten opzichte van een IPL behandeling, straalt de laser een veel gerichtere, krachtige laserstraal af, waardoor we de haarzakjes op een effectieve manier vernietigen. Bij IPL ontharen wordt de lichtstraal meer verspreid, waardoor dit minder krachtig is. Hierdoor heb je bij een ipl behandeling dus meestal meer behandelingen nodig om het gewenste effect te krijgen.


IPL ontharen bij ongewenste haargroei


Vaak krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen IPL ontharen en lasertherapie. Er zijn immers een hoop praktijken die goedkope laserbehandelingen aanbieden. Maar waar moet je nou op letten?

Intense pulsed light (IPL) lasers hebben een andere werking dan lasers met lasertherapie. Dit klinkt misschien onduidelijk maar we leggen het even voor je uit.

IPL werkt met lichtstralen. Je kunt dit vergelijken met een zaklamp. Het licht wat uit de bundel komt, loopt breed uit en verspreid zich. Hierdoor wordt een groot oppervlak bereikt, maar met een verminderde kracht. Daarnaast kunnen lichtstralen in verschillende golflengtes uit de lichtbundel komen. Het zijn dus veel, verschillende en niet-krachtige lichtstralen. Dit kan goed ingezet worden wanneer je een groot oppervlak wil opwarmen, bijvoorbeeld bij roodheden in het gezicht of bij pigment. Echter wil je bij ontharen een haarzakje vernietigen. Dit haarzakje is heel klein en zal met IPL beschadigen, maar niet geheel vernietigd worden. Hierdoor blijft het haartje leven en is die in staat weer terug te groeien.

Lasertherapie werkt met laserstralen. Je kunt dit vergelijken met een rood of groen laserlampje die je gebruikt bij een PowerPoint presentatie of om een kat mee te vermaken. De laserstralen komen in één rechte lijn uit de bundel, ook nog eens allemaal in dezelfde golflengte. Er ontstaat dus een hele gerichte, krachtige laserstraal met veel energie. Dit is perfect voor het opzoeken en vernietigen van een klein haarzakje. De lichtbundel komt recht in de huid en vernietigd daar hetgeen waar die op werkt, zonder omliggend weefsel te beïnvloeden omdat alle stralen met dezelfde golflengte werken. De golflengte wordt bepaald aan de hand van het doel waar je op wil werken. Het zijn dus beide goede behandelmogelijkheden, maar het is belangrijk dat de behandelaar bekwaam is de juiste apparatuur te kiezen bij de betreffende indicatie.


Laseren voor ieder haartype

 

Doordat wij bij Cosmetique Totale gebruik maken van verschillende soorten lasers, kunnen wij zowel de lichte huid als de donkere huid goed behandelen. Ook als de huidskleur verandert, bijvoorbeeld in de zomer, kunnen wij de laserontharing behandeling nog steeds prima uitvoeren. Zo kunnen we met de Alexandrite laser mooie resultaten halen op een lichte huid. Terwijl de Nd:YAG laser juist zeer geschikt is voor de donkere huid.

Nieuwe technieken worden snel ontwikkeld en bij Cosmetique Totale zorgen wij dat we altijd de nieuwste behandelmethodes kunnen toepassen. Omdat wij met de beste en nieuwste lasers werken, zijn zelfs dunne haartjes of donshaartjes geen probleem meer. Een gladde huid, zonder ongewenste haren is dus voor iedereen haalbaar!

Het behandelen van rood haar, lichte haren (zoals blonde of grijze haren) is met laser soms wat lastiger. Dit komt omdat er geen tot weinig pigment in de haren zit in tegenstelling tot zwarte of bruine haren, waardoor de laser deze haren niet makkelijk herkent. De behandeling werkte vroeger namelijk het beste op een lichte huid met donkere haren. Daarom denken veel blond-, rood- of grijsharigen dat laserontharen niet voor hen is weggelegd. Gelukkig bieden wij bij Cosmetique Totale naast laserontharing ook andere methodes aan om haren te kunnen verwijderen in het gelaat, die ook erg effectief zijn. Zo kunnen wij de meeste haartypes gewoon behandelen!

Laser ontharen voor mannen

Ook mannen voelen zich tegenwoordig prettiger zonder wilde haardos op hun lichaam en kiezen steeds vaker voor een gladde huid. Geen gedoe meer met lange, dagelijkse scheerrituelen en altijd een zachte, gladde huid zonder scheerirritaties. Ideaal! De trend definitief ontharen mannen is een blijvertje. Wij zien in de praktijk steeds meer mannen die kiezen voor laserontharing vanuit hygiënisch oogpunt of omdat ze het gewoon mooier vinden. Een glad resultaat is ook voor veel sporten of beroepen gewenst. Zo zijn bodybuilders, modellen, fietsers, professionele atleten en boksers ook vaak in één van onze praktijken te vinden. Vooral het ontharen van de buik, het weglaseren van rughaar en haar op het gezicht zijn veelvoorkomende behandelingen. Er is ook veel vraag naar een gladde, haarvrije huid op de oksels, baardstreek en liezen. Heb je last van ingegroeide haren en ontstekingen en ben je het zat om te scheren, waxen of ontharingscrème voor mannen te gebruiken? Dan is laserontharing mannen in veel gevallen de beste oplossing.
Soms zijn er ook medische redenen waarom mannen kiezen voor laser ontharen. Zo kun je last hebben van ingegroeide haren die voor pijnlijke ontstekingen kunnen zorgen. Een huisarts of dermatoloog kan je dan adviseren om te kiezen om je haren te laten laseren. Het is belangrijk dat je dit door een gespecialiseerde huidtherapeut laat uitvoeren, zodat je verzekerd bent van de beste zorg en behandeling voor jouw huid.


Laser ontharen vergoeding


Laser ontharen in het gelaat bij vrouwen wordt meestal door zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend bent verzekerd.
Ook voor mannen zijn er vergoedingen mogelijk voor het laser ontharen (bijvoorbeeld voor extreme haargroei in het gelaat).
In sommige gevallen is het wel nodig om een doorverwijzing te krijgen van je huisarts. Definitief ontharen tijdens een transgender traject wordt meestal vergoed uit de basisverzekering.
De vergoeding laserontharing kan per zorgverzekeraar verschillen en is polis afhankelijk. Dit kan al oplopen tot een vergoeding van €700 euro. Het is belangrijk dat je zelf goed checkt op welke vergoedingen jij recht hebt. Dit kun je terugvinden in je polis of op de website van jouw zorgverzekeraar. De Nederlandse zorg koppelt wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Zoals in sommige gevallen een doorverwijzing van je huisarts, maar ook dat de behandeling uitgevoerd worden door een geregistreerde BIG (‘Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) therapeut, aangesloten is bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) en geregistreerd staat in het Kwaliteitsregister Paramedici. Gelukkig voldoet Cosmetique Totale aan al deze voorwaarden.

Onze huidtherapeut adviseert jou tijdens een gratis consult graag over de mogelijkheden.

E-mailen
Bellen
Instagram